Gamer gépet keresel? 5 ok, amiért érdemes felújított gépet választanod!

Szenvedélyes játékos vagy, de a géped egyre nehezebben bírja az újabb játékokkal járó strapát? Időszerű lenne már egy csere, de mégis húzod az időt, „jó lesz még az”. Nyilván szeretnéd megkímélni magadat a hatalmas kiadásoktól és a cserével járó macerától.

Elvégre egy olyan számítógép, ami a jelenlegi játékok minden követelményének megfelel, igencsak sokba kerülne. Persze, ott van még a lehetőség, hogy építesz magadnak egyet, de végeredményében ez sem lenne olcsóbb, ráadásul szakértelmet is igényel, aminek lehet, hogy híján vagy. Van egyáltalán megoldás erre a problémára? Természetesen van és neked is eláruljuk, mi az.

De lássuk előbb, mire van szükség egy jó gamer géphez!

1. CPU

A processzor, mondhatni a gamer gépek lelke, mivel ez az, ami a munka legjavát elvégzi, amikor a játékaidat vagy bármilyen más szoftvert akarsz futtatni. Enélkül hiába a legjobb alkatrészek, a végeredmény nem fog lenyűgözni.

A CPU-kat emlegetve az AMD és Intel márkákról bizonyára hallottál már korábban. Nem véletlen, hiszen közöttük találhatóak a legjobb darabok. Ha gamer gépbe keresed a tökéletest, akkor az Intel i3-asai és a felette lévőek lesznek a befutók, mivel ezekkel már stabilan tudod futtatni a kedvenc játékaidat.

Éppen ezért a kínálatunkban található felújított PC-kben is ezeket a processzorokat találod.

2. Videokártya

Napjaink legnépszerűbb játékai már komoly grafikai igényekkel érkeznek. Ez megköveteli az erős videokártyát, amin nem érdemes spórolni, hacsak nem a Pac-Mannel szeretnél játszani.

Az AMD ezen a téren is erős, mellette a nVidia videokártyák képviselik még a magas minőséget. Arra viszont fontos ügyelni, hogy a videokártya kompatibilis legyen a többi alkatrésszel. Kivéve, ha szakértőkre bízod a dolgot, mivel ők pontosan tudják, hogy mit mivel lehet párosítani, így te már egy jól összerakott gépet vehetsz magadhoz.

3. SSD

Mind a játékok, mind az operációs rendszer alapvetően elég sok helyet foglal. Különösen igaz ez akkor, hogyha nem elégedsz meg egy játékkal, hanem többet is begyűjtöttél az évek során.

Hogy biztosan elférjen minden, szükséged lesz egy jó SSD-re, ami nem csak arról gondoskodik majd, hogy mindennek legyen elég hely. Így a betöltés is gyorsabbá válik majd, mint ha ugyanezt merevlemezről tennéd meg.

4. Alaplap

A jó minőségű alaplap önmagában kevés. Ugyanis ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen processzorral párosítod. Éppen ezért felújított gamer gépeinkben nemcsak a legjobb képességekkel bíró alaplapokat találod, de abban is biztos lehetsz, hogy a puzzle minden darabja összeillik.

5. Strapabírás

Nyilván neked sem ismeretlen a pillanat, amikor elveszítesz egy mérkőzést és mérgedben az első kezedbe akadó tárgyat falhoz vágod. Ezért is érdemes olyat gépet választanod, aminek a háza és szerkezete egyaránt strapabíró. A business class számítógépek esetében ez már adott, mivel ezeket a modelleket erős burkolattal és belső kialakítással gyártják.

Léteznek természetesen gyári gamer számítógépek is. A Lenovo, a Dell és a HP egyaránt a legjobb minőségű modelleket árulja. Ezeknek az ára azonban nem biztos, hogy a pénztárcáddal is jó barátságot köt majd, hiszen akár háromszor annyiba is kerülhetnek mint felújított társaik.

Ha attól tartasz, hogy a felújított gépek lestrapáltan néznek ki, akkor el kell oszlassuk a kételyeidet. Tény, hogy a benne lévő alkatrészek felújított darabok, azonban új házakkal is értékesítünk PC-ket. Így amennyiben fontos számodra a külcsín, nem kell lemondanod róla.

Emellett többféle konfigurációt is készítünk, hogy a kedvelt játék(ok)tól függően mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.

Szeretnéd beszerezni az új bajtársadat a legnagyobb csatákban a játéktéren? Tekintsd meg kínálatunkat!