Milyen business laptopot vegyek otthonra?

Amikor az ember a weben bóklászva lázasan keresgél a felújított számítógépek kínálata között, a business laptopok igen jó választásnak minősülhetnek. Erről korábbi cikkeinkben már olvashattál. De mit is jelent tulajdonképpen a business laptop kifejezés? És milyen szempontokat kell még figyelembe venni a vásárlás során, hogy megtalálhasd a tökéletes darabot? Az alábbiakban eláruljuk.

Első – és egyben az egyik legfontosabb - szempont minden esetben az, hogy milyen felhasználásra szeretnéd hazavinni majd a gépet. Teljesen másra van szüksége annak, aki játszani szeretne rajta, dolgozni, vagy csak egyszerűen a mindennapi apró-cseprő ügyeit intézné digitálisan. Először is tehát a felhasználási területet és annak követelményeit érdemes megismerni. Így elkerülhető, hogy olyan gépet vásárolj, amire valójában nincs szükséged.

Ismerkedjünk meg közelebbről a business laptopokkal!

A számítógépeket alapvetően két kategóriába sorolhatjuk. Azokat a modelleket, amelyeket otthoni felhasználásra, szabadidős célra gyártanak, fogyasztói laptopoknak hívjuk. A business típusú darabokat üzleti célokra készítik. Ezek a gépek nem csak árban, de minőségben - és ennek köszönhetően élettartamban - is jelentős eltéréseket mutathatnak.

A business class laptopok esetében kiemelt jelentősége van az üzembiztos kialakításnak és a strapabíró anyagok felhasználásának. Nem ritka, hogy burkolatuk fémből készül, a belsejükbe pedig olyan alkatrészek kerülnek, amelyek könnyedén elérhetőek, így a cseréjük egyszerűen és gyorsan megoldható, amennyiben a szükség úgy kívánja. 

Mindez persze nem is olyan meglepő. Hiszen egy komoly vállalat nem engedheti meg magának, hogy a számítógépei a legrosszabb pillanatban adják be a kulcsot, lehetetlenné téve ezzel a munkát.

Mindezeknek köszönhetően nem is kérdés, hogyha felújításra kerül sor, a legjobb alapanyagot nyújtják a business laptopok. A tökéletes eredményhez természetesen elengedhetetlen a szakértő munka és az alapos tesztelés is, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy a masina megbízható.

Ezeket fontold meg a vásárlás előtt

Amint azt cikkünk elején is említettük, a felhasználási terület tisztázása elengedhetetlen a választás előtt. Ha például grafikai munkákat készítesz, akkor elsősorban erős processzorra lesz szükséged, ugyanakkor az sem elhanyagolható, hogy mekkora tárhellyel rendelkezel. Ellenben egy gamer számítógép esetében érdemes még külön figyelmet szentelned a videokártyára is.

Érdemes azok közül a számítógépek közül választanod, amelyek jól szerepelnek a különböző teszteken és megbízható a márkájuk is. Ilyen például a Lenovo, a Dell vagy a HP, amelyeket legalább említés szintjén már ismerhetsz. Ezeknek a márkáknak a gépei rendre szerepelnek a nemzetközi toplistákon is, mivel gyártmányaik nem csak erősek, de megbízhatóak is.

Pazarlás a business class gép egyszerű otthoni használatra?

Nem. Egy business laptop hosszú évekig kiszolgálja majd az igényeidet, ráadásul szükség esetén tovább is bővíthető, így nem kell megalkudnod a későbbiek folyamán sem. 

Az viszont tény, hogy a business class laptopok teljesen más árkategóriába esnek, mint a felhasználói példányok. Sokan nem tudják megengedni maguknak, vagy épp nem szeretnének ekkora összeget áldozni az új szerzeményre. Erre kínálnak alternatívát a felújított laptopok, melyeknek ára jóval kedvezőbb, a magas minőség viszont megmarad.

Így nem kell lemondanod arról, hogy a legerősebb darabok közül válassz, de a pénztárcádat sem fogod túlterhelni. 

Szeretnéd beszerezni az újraálmodott laptopodat? Akkor nézz körül webáruházunk széles kínálatában, ahol jó minőségű darabok közül választhatsz, köztük a fent említett márkák modelljeiből is. Ha még nem vagy biztos a dolgodban, kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal. Szakértő kollégáink segítenek majd a választásban.