Innen tudhatod, hogy megbízhatsz-e egy felújított számítógépben

Sokan ódzkodnak a felújított számítógép vásárlásától, mert attól tartanak, hogy nem elég megbízható. Elvégre tény, hogy olcsóbb, mint az új, de nyilván szeretnéd, ha nem hagyna cserben. De honnan tudhatod, hogy ez nem fog bekövetkezni?

Az talán egyértelmű, hogy amikor elektronikai termékeket vásárolsz akkor csakis megbízható helyről érdemes azt beszerezni. Ez viszont csak újabb kérdéseket vet fel, hiszen abban az esetben, ha nem ismersz egy üzletet, ráadásul nem vagy még járatos a felújított termékek piacán, ezt nehéz lehet eldönteni. Akkor hogyan döntheted el, hogy érdemes-e megvenned a kiszemelt példányt? Ideje, hogy körbejárjuk a kérdést! Lássuk a válaszokat!

Mi alapján érdemes kiválasztani a számítógépet?

Ha már eldöntötted, hogy egy felújított laptopot szeretnél, akkor az első, amit szemügyre kell venned, hogy milyen gépről beszélünk. Egy gondosan felújított számítógép természetesen nem marad el a társaitól. Viszont ha az alapanyag silány, akkor máris korlátokba ütközhetsz a teljesítményt és az élettartamot illetően egyaránt.

A business class darabok például kiválóak erre a célra. Ezeket a modelleket ugyanis sokkal strapabíróbb kivitelben készítik el, mint a fogyasztói példányokat. Ráadásul mivel hosszan tartó, intenzív használatra készülnek, ezért az alkatrészek is megbízható márkáktól származnak és szükség esetén könnyedén cserélhetőek. Emellett kevésbé melegszenek, mivel a megszokottnál sokkal nagyobb hatásfokú hűtéssel rendelkeznek.

Továbbá ezeket a számítógépeket általában térhálós fémszerkezet védi a külső szénszálas vagy fém burkolat alatt, ami óvja a belsőt. Könnyen szervizelhetőek, mivel az alkatrészekből bőségesen található utánpótlás és könnyedén bővíthetőek is.

Honnan vegyünk számítógépet?

Ahogy már a cikk elején is felhívtuk a figyelmedet, a vásárlásnál nem csak a számítógépet kell megfontolni, hanem azt is, hogy honnan szeretnéd megvenni. Egy megbízható üzletben a felújítást egy alapos tisztítás előzi meg, és számos tesztet is lefuttatnak, hogy kiszűrhessék az esetleges hibákat.

Mindenképpen olyan helyről válassz, ahol vállalnak a termékre garanciát! Elvégre egy számítógép javítása meglehetősen magas összegre is rúghat, hogyha komoly problémáról van szó. A garancia nem csak azért fontos, mert így nem kell csillagászati összegeket fizetned a javításért, de azért is, mert kisebb az esélye annak, hogy rossz minőséget kapsz kézhez.

Sokat segíthet, ha utánanézel a vásárlói visszajelzéseknek is és ellenőrzöd a cég közösségi média oldalait is.

Az is lényeges, hogy a számítógéphez eredeti Windowst biztosítsanak és ha elbizonytalanodnál, tudjanak neked segíteni.  Emellett a MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) és MRR (Microsoft Registered Refurbisher) programoknak köszönhetően, ha a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező kereskedőtől vásárolsz, akkor olcsóbban juthatsz Windowshoz.

Ezért is biztosítunk 2 év garanciát a felújított számítógépekre, amelyet akár 5 évre is meghosszabbíthatsz. Kollégáink több, mint 10 év tapasztalatával rendelkeznek a felújított számítógépek területén, ami garantálja a minőségi és megbízható munkát. Kérdéseiddel is bátran fordulhatsz hozzánk, készséggel állunk a rendelkezésedre, ha nem boldogulsz egyedül a választással.

Ha pedig úgy érzed, már megtaláltad az igazit, akkor webáruházunkból megrendelheted. Felújított számítógépeinkre és laptopjainkra akár 24 órás szállítást is vállalunk, valamint 30 napos visszavásárlási garanciát, mellyel biztos lehetsz benne, hogy a pénzed nem vész kárba.