Így válassz számítógépet otthoni munkára

Napjainkra egyre inkább elterjedt a home office, ami a munkavégzésnek egy közkedveltés egyre népszerűbb változata. Nagyszerű érzés hallani, ahogyan szorgosan jár a mosógép, miközben az ember – a kanapén heverészve - feltett lábbal lesz a munka hőse az e-mailekkel való küzdelemben.

De vajon milyen számítógép lenne jó választás, ha az otthon ölelő melegéből szeretnél dolgozni?

felujitott szamitogep otthoni munkahoz

Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kaphass, először is tudnod kell, hogy milyen munkát fogsz végezni. Egészen más szoftverekre lesz szükséged könyvelőként, mint grafikusként, melyek mind más-más elvárásokat támasztanak a gépeddel szemben is. Mielőtt tehát lázas keresgélésbe kezdenél, célszerű ezeket a rendszerkövetelményeket alaposan feltérképezni.

Számítógép nagyobb munkálatokhoz

Amennyiben nagy munkára szánod a számítógépet, az egyik elsődleges szempont a tárhely nagysága. Mivel a különböző szoftverek, mint például a rajzolóprogramok, valamint a velük készülő fájlok általában sok helyet igényelnek, minél nagyobb memóriában érdemes gondolkodni. A terabyte-ok talán elsőre riasztónak tűnhetnek, de hidd el, megéri a befektetést.

A memória mellett célszerű, ha a processzor és a videokártya is a nagyobb teljesítményű darabok közül kerül ki. Ezekre szükség van ahhoz, hogy a kívánt programok jó minőségben és gördülékenyen tudjanak futni. Egy jó SSD sem árthat, hogyha szeretnéd maximalizálni a gyorsaságot és biztosítani a problémamentes munkavégzést.

dell t3600

A legtöbb esetben ezekhez a munkákhoz asztali számítógépek az ideálisak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ha ragaszkodnál a laptophoz, akkor ne lenne rá lehetőséged. Azonban mindenképpen érdemes mérlegelned azt, hogy vajon belefér-e majd mindaz, amire szükséged lehet, és ha nem, akkor jobban jársz egy kompromisszumos megoldással.

És ha nekem nem kell ekkora teljesítmény?

Ez a kérdés joggal merül fel, hogyha olyan munkát végzel, amihez nem szükséges ilyen programok használata. Ha mindössze különböző szövegek kezelésére, e-mailezésre, vagy éppen különböző kalkulációk elkészítésére fogod használni, akkor valóban nincs szükséged a fenti hatalmas teljesítményre. Néhány dolgot azonban ilyenkor is célszerű előre megfontolni.

Nem mindegy például, hogy mennyire kell mobilisnek lennie a készüléknek. Sokan végzik a munkájukat úgy, hogy közben rengeteget kell utazniuk is. Ebben az esetben egyértelműen egy laptop lesz a bölcs döntés. És ha már utazás, akkor az sem árt, ha előre gondoskodsz a védelméről egy jó minőségű táskával vagy tokkal, hiszen balesetek bármikor előfordulhatnak.

Mindezektől függetlenül ebben az esetben is fontos, hogy amennyiben speciális szoftvereket fogsz használni, mindig ellenőrizd a rendszerkövetelményeket. Utólag ugyanis már több macerával és tennivalóval jár majd egy esetleges csere a rossz választás következtében. Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább kérdezz meg egy szakembert, aki segít majd neked eligazodni a kínálatban.

Na, és persze az is fontos kérdés, hogy mennyit szeretnél rászánni az új gépre. Elvégre csábító lehet a gondolat, hogy egy pihekönnyű, dizájner laptoppal az öledben időzz naphosszat. Ha viszont a hatékonyságra törekszel, célszerűbb egy kis kompromisszumot kötni.

A felújított számítógépek nem csak magas teljesítményű, üzleti kategóriás darabok, de strapabíróak és kiegészítő biztonsági elemekkel is el vannak látva. Élettartamuk hosszú, az áruk pedig kedvező, mivel nem teljesen újak.

fujitsu lifebook

Őszinték leszünk… Számtalan olyan emberrel találkozunk, aki sajnos nem engedheti meg magának a legújabb laptop modelleket, de szükségük lenne egy olyan újraálmodott masinára, amely a munkavégzésre lett megtervezve. Küldetésünk arra irányul, hogy az is megtalálja a tökéletes készüléket, aki nem az apróhirdetésekből szeretne zsákbamacskát vásárolni.

Ha még további kérdéseid maradtak, fordulj hozzánk bizalommal! Szakértő kollégáink szívesen segítenek neked a választásban és a felmerülő kérdéseidre is választ adhatnak. Ha pedig számítógépet szeretnél beszerezni, tekintsd meg széles és változatos kínálatunkat felújított laptopokból és asztali modellekből!