Laptopot a nagyinak (is)!

Lassan újra itt a szaloncukor-szezon, jó lesz elgondolkodni azon, mivel szerezzünk örömet a nagyszülőknek karácsonykor. Ha “sorsfordító” ajándékot szeretnék beszerezni, akkor mindenképp számítógépet (vagy laptopot) vegyünk neki/k. Egy ilyen ajándékkal többet adunk egy egyszerű masinánál. Talán a számítógép új életkedvet kölcsönöz majd újdonsült felhasználójának, akár egy receptoldal, egy társkereső-portál, egy új hobbi-fórum, vagy egy régi filmeket, sorozatokat sugárzó youtube-csatorna formájában. És ha jót akarunk a nagyinak, akkor mindenképpen felújított terméket veszünk!

Mutatjuk is, miért.

1. Strapabíró

Nagyszüleinkhez hasonlóan egy felújított vállalati számítógép vagy laptop szintén strapabíró és sokat megélt már. De még nem olyan sokat, hogy ne lehetne rá számítani mindig, minden körülmények között. 

Egy felújított számítógép pár évig volt csupán céges használatban, ám modellváltáskor lecserélték. Ezután kívül-belül kitisztították, letesztelték minden lehetséges szempontból és kicserélték benne azt, ami már nem működött. Így felújítva újra forgalomba került. 

Mivel ezek az üzleti kategóriás gépek minőségi alapanyagok felhasználásával, intenzív használatra (napi 8-24 óra) készültek, jóval tartósabbak, mint hagyományos, élénk színekben parádézó “konzumer” társaik, amelyekkel “olcsó netbook” címszó alatt nagy elektronikai boltok plakátjai csalogatnak bennünket. Egy business kategóriájú laptop fémből készült kijelzőpántja nem fog eltörni a használat során még akkor sem, ha véletlenül leejtjük a gépet. 

Attól sem kell tartanunk, hogy az intenzív használat miatt tönkremegy a billentyűzet. A magnéziumból vagy alumíniumból készült masszív burkolat miatt ellenállnak az ütésnek. Jó eséllyel túlélik, ha sikerül leönteni őket egy kis vízzel, vagy ha véletlenül kint maradnak a teraszon és pár csepp eső éri őket. A legtöbb modell ugyanis cseppálló. Kis odafigyeléssel hosszú évekig hű társaink lehetnek.

Laptopot a nagyszülőknek!

2. Remek ár-érték aránnyal rendelkezik

Egy felújított számítógép kíméli a pénztárcánkat, mert akár 70 százalékkal is olcsóbb egy újonnan vásárolt üzleti kategóriás (business class) laptophoz képest. Mindemellett minőségi, időtálló terméket kapunk és többek közt önállóságot, társaságot, szórakozást biztosítunk nagyszüleinknek.

Némi oktatást követően ugyanis ők többnyire információgyűjtésre és kapcsolattartásra használják elsősorban a számítógépet. A kezdeti idő- és energiabefektetés gyorsan megtérül, hiszen már maguk fogják megnézni a menetrendet, kikeresni az új recepteket vagy a kedvenc számaikat. Ha a TV-műsor nem köti le majd őket, nézhetnek online filmeket is.

Könnyebben és olcsóbban tudnak majd kommunikálni az unokákkal, nem lesz már gond az e-mailek elolvasása/megírása vagy a skypolás a külföldön dolgozó családtagokkal. Az online ügyintézés és –vásárlás még ugyan nagy falat lehet, de a közösségi média használata még beleférhet. Ezek az oldalak részben orvosolhatják az idősek társasághiányát és magányérzetét.

Mi több, nagyinak már az utcára sem kell feltétlenül kimennie, hogy hozzájusson a legfrissebb „hírekhez“. Elolvashatja őket online. Persze a helyi pletykák még mindig szájhagyomány útján terjednek a legjobban, így a szomszéd nénivel való beszélgetést semmi sem válthatja ki. De fel lehet majd vágni előtte is, hogy nagyi képben a nagyvilág dolgaiban, és bárminek utána tud nézni a neten.

  

3. Praktikus, még ha ránézésre nem is oly vonzó

Ha jobban belegondolunk, akkor nagyink jó eséllyel nem fog laptoppal utazni és prezentációkat tartani vele. Főként otthon fogja használni, így valószínűleg nem lesz szüksége a legmodernebb dizájndarabra. Sokkal inkább egy praktikus kialakítású, tartós laptop fog megfelelni az igényeinek. 

Arra, hogy elolvassa a híreket, megnézze az unokák cuki fotóit vagy e-mailezzen/chateljen a barátaival egy felújított gép pont alkalmas. Minden bizonnyal fontosabb szempont nála a strapabírás, mint a trendi kinézet, a könnyű használat, mint a millió funkció. A nagyinak nem lesz baj, ha a gép úgy fest és olyan szögletes, mint egy japán ebédhordó-doboz vagy az, hogy van rajta pár kisebb karcolás. Persze cserébe jól kell működnie, és ki kell állnia az idő próbáját.

Ha szeretnénk, hogy nagyszüleink jobban eligazodjanak a mai digitális világban, és ne érezzék magukat egyedül, szerezzünk be nekik egy felújított számítógépet. Egy gyorstalpalót követően aztán ne lepődjünk meg, ha bejelölnek minket a Facebookon vagy Youtube-on küldik el a szülinapi jókívánságokat. Ne becsüljük alá őket! Meg fogunk lepődni, milyen gyorsan belejönnek. Ha rákapnak az ízére, már nem lesz megállás. 

Tekintsd meg kínálatunkat!

Webáruházunkban széles választékban kínálunk felújított laptopokat és asztali számítógépeket, melyekre két év garanciát vállalunk!

Amennyiben segítséget szeretnél kérni a választáshoz, fordulj hozzánk bizalommal a +36 70 557 7047-as számon (hétköznapokon 8:00 - 16:30 között) vagy írj nekünk: info@felujitottpc.hu címre.