Egy garázsból a világ legnagyobb IT vállalatává - a HP sztori

HP Business class

Fej vagy írás?

Majdnem 90 évvel ezelőtt, 1939-ben két fősulis jóbarát, Bill Hewlett és Dave Packard 538 dollárral a zsebükben céget alapítottak Bill garázsában, Palo Altoban (Kalifornia, USA). Csak nem tudták eldönteni, hogy mi legyen a neve: Hewlett-Packard vagy Packard-Hewlett. Végül pénzfeldobással döntöttek és megalakult a HP.

Kezdetben elektronikus mérőberendezéseket gyártottak, első ügyfeleik egyike pedig a mára már legendás Walt Disney volt. 

Világmegváltó termékek

A HP első személyi számítógépét 1966 –ban dobta piacra, mely további berendezések irányítására készült. Két évvel később pedig az elsők közt kezdte meg a LED diódák ipari méretű gyártását. A vállalat által kifejlesztett kézi tudományos számológépet (HP-35) azon 20 termék közé sorolják, melyek megváltoztatták a világot. A majdnem 90 év alatt gyártottak többek közt orvosi berendezéseket, hadászati termékeket és mindennemű mérőműszereket.

Számítógépek és nyomtatók

A cég mégis a személyi számítógépeknek és a nyomtatóinak köszönheti világhírét, melyeket a 80-as évektől gyártott. Számítógépeiket leginkább a masszív és a megbízható jelzőkkel lehet ellátni. Lézernyomtatóik rendkívül népszerűek. 3D-s nyomtatóik csúcsminőséget képviselnek és képesek legyártani saját alkatrészeiket.

A Szilícium-völgyi cégkultúra előfutára

A HP-t tartják a Szilícium-völgy szimbolikus alapítójának, a high-tech cégek prototípusának és úttörőjének. Ez a vállalat volt ugyanis az első, ahol közvetlenebb vezetési stílussal próbálkoztak (az ún. sétáló menedzsment), helyszíni szabadidős lehetőséget biztosítottak az alkalmazottaknak és bevezették például a flexibilis munkaidőt. 

A HP jelene

A HP jelenleg a világ 42. legértékesebb márkája és stabilan a világ 200 legnagyobb vállalata közt tartják számon (Forbes, 2017). A Lenovo-val ádáz küzdelmet vívva ugyan, de a HP gyártja legtöbb PC-t a világon és sorra zsebeli be a fenntarthatóságért és a környezettudatosságért járó díjakat. Mindemellett átfogó programot működtet az elektromos hulladék csökkentése érdekében és teljes mellszélességgel kiáll az emberi jogok mellett.

Tudtad?

  • A HP részvénye egyike annak a harminc részvénynek, melyekből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják.
  • 1968-ban regisztrálta a HP.com doménnevet, amely a kilencedik .com végződésű oldal volt a világon.
  • 1987-ben, azt a Palo Altó-i garázst, ahol a HP megalakult Kalifornia állambeli történelmi mérföldkőnek jelölték ki és mindmáig múzeumként működik.
  • A HP számos sportegyesületet támogatott, 1995 és 1999 között ők voltak a Tottenham Hotspur fociklub szponzorai. 2006-ig a Formula 1-es BMW Williams csapatot, 2010-től pedig a Renault F1-et támogatták.
  • A HP volt az első IT cég, mely elérte az évi 100 milliárdos bevételt.

HP Business class

HP Elitebook 

A HP Elitebook termékcsaládjához a HP márka prémium üzleti notebookjai és mobil munkaállomásai tartoznak. Az Elitebook paletta 2008-as bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend, hála legendás megbízhatóságának és sokoldalúságának. 

A Hp Elitebookokat magnézium / alumínium burkolattal, cseppálló (világító-) billentyűzettel, aktív merevlemez védelemmel látják el, ami garantálja a hosszú élettartamot. Érdekesség, hogy az Elitebookok katonai szabványoknak (MIL-STD-810) is megfelelnek, mivel megbízhatóan teljesítenek extrém körülmények között is.

HP ProBook

Az elérhetőbb árfekvésű HP Probook paletta, szintén népszerű az üzleti notebookok piacán.

HP ZBook

A HP Zbook a márka mobil munkaállomásait jelöli. Ezt a termékcsaládot 2013-ban dobták piacra. Ezek a berendezések nagyobb teljesítményű grafikuskártyákkal (Nvidia Quadro és AMD FirePro) és erősebb processzorokkal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a tervezőprogramok és nagyobb rendszerigényű szoftverek futtatását is.

A HP Zbookok további előnye az éritőképernyő (ZBook 14), a tökéletes képminőségű IPS kijelző (HP Dreamcolor IPS, ZBook 17) és az nagyfelbontású kép (3200x1800 pixel, ZBook 15).

HP Renew program

A Hewlett Packard által már több, mint 25 éve üzemeltetett értékesítési program lehetővé teszi újracsomagolt számítógépek és notebookok értékesítését. Ezek a termékek többnyire bemutató / minta darabok, kifutó modellek vagy raktárkészletről visszamaradt, kiváló ár / érték arányú modellek.

A programban lévő kicsomagolt termékek alapos tesztelést követően, csökkentett áron kerülnek újra forgalomba. Ezekre a termékekre az ingyenes házhozszállítás mellett, két év garanciát vállalunk!

Mivel egyedi termékekről van szó, ezért a programban lévő terméktípusok csak korlátozott darabszámban elérhetők. Mivel a termékek különböző EU lokalizációból származnak, ezért a magyar nyelvű billentyűzet nem garantált.

HP Renew kínálatunk →

HP Renew program

Miért éri meg HP Renew terméket vásárolni?

Kiváló ár / érték arány

Ugyanazt a megbízhatóságot és teljesítményt nyújtja, mint az új HP termékek, az új termékhez képest töredék áron!

HP tanúsított minőség

Minden HP Renew termék alapos HP felújítási és tesztelési folyamaton esik át, amely teljes mértékben visszaállítja a termék funkcionális minőségét.

Teljes garancia

A HP Renew termékekre 2 éves garancia vonatkozik. 

Környezetbarát

HP RENEW programban lévő újracsomagolt termék vásárlásával környezetünket is óvhatjuk, azzal hogy ezek a gépek nem kerülnek megsemmisítésre.

HP Renew kínálatunk →

Tanácsra van szükséged?

Amennyiben kérdésed van fordulj hozzánk bátran! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre a Neked legmegfelelőbb gép kiválasztásában.

Ne feledd, hogy a kiszemelt notebookhoz kedvező áron kínálunk, legális Windows operációs rendszert is!

Tekintsd meg HP kínálatunkat:

HP notebook kínálatunk →

HP számítógép kínálatunk →